Belg die stunttransfer van Rebellin verwezenlijkte: "Voor zijn vijftigste verjaardag aan de start van de Waalse Pijl als hij braaf is"

Redactie
| 4 reacties
Belg die stunttransfer van Rebellin verwezenlijkte: "Voor zijn vijftigste verjaardag aan de start van de Waalse Pijl als hij braaf is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De meest spraakmakende transfer van afgelopen week kwam ongetwijfeld van een Belg. Ex-renner Geoffrey Coupé haalde niemand minder dan de 46-jarige Davide Rebellin naar zijn team Natura4Ever-Sovac.

Rebellin krijgt er ook op zijn 46e geen genoeg van en tekende zondag in Monaco een contract bij de ploeg. "Ik vroeg aan Davide om 10 uur te komen", vertelt Coupé in HLN. "Davide vroeg of 9 uur ook goed was. Hij had zondag nog een zware training op het programma Rebellin had zaterdag al vijf uur getraind. Ik ken geen enkele profrenner die in deze tijd van het jaar zo'n trainingsvolumes maakt. Hij is een modelprof."

Coupé trekt al vijf seizoenen lang aan de mouw van de Italiaan. Eindelijk is het gelukt. "Het moment was nooit rijp. In de loop der jaren hebben we elkaar wel beter leren kennen", klinkt het.

Doping

Maar Rebellen heeft ook een dopingverleden. In 2008 werd hij op de Spelen betrapt en twee jaar geschorst. "We spreken over tien jaar geleden. Ik heb daar geen probleem mee. Tien jaar geleden kende ik hem niet. Het is niet aan mij om het proces van Rebellin te maken. En kijk naar Contador. Wie wordt na de Ronde van Spanje uitgezwaaid als een held? Rebellin is nog altijd erg geliefd", aldus Coupé.

Waalse Pijl

Rebellin won drie keer de Waalse Pijl in zijn carrière en droomt nog steeds van een nieuwe deelname. "We zijn geen profploeg en dat is voor ons dus uitgesloten. Ik heb Davide gezegd dat, als hij braaf is, ik mijn best zal doen om hem voor zijn vijftigste verjaardag aan de start van de Waalse Pijl te krijgen", grapt de Belg nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties