Ploegleider Niels Albert laat zich uit over favorieten voor Kristallen Fiets en de kansen van Wout Van Aert

Redactie
| 0 reacties
Ploegleider Niels Albert laat zich uit over favorieten voor Kristallen Fiets en de kansen van Wout Van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Woensdag wordt in Knokke de Kristallen Fiets uitgereikt aan de beste renner van het afgelopen seizoen. Niels Albert twijfelde lang over zijn keuze, maar koos uiteindelijk voor Greg Van Avermaet.

"Toegegeven, ik heb heel hard moeten nadenken vooraleer ik mijn definitieve keuze kon maken", vertelt Albert in HLN. "In één en hetzelfde seizoen de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race winnen, het is niet niks. Dan hebben we het nog niet over de manier waarop Philippe Gilbert de Ronde op zijn naam schreef. Dus had ik na het voorjaar Gilbert op één gezet, ook al won Van Avermaet net iets meer."

En toch heeft Albert nog een andere keuze gemaakt. "Maar zes maanden later moet ik toch mijn mening herzien en vind ik dat Greg de trofee iets meer verdient", bekent de ploegleider. "Terwijl Gilbert in het najaar een beetje wegdeemsterde, is Van Avermaet blijven knokken om de Wereldbeker winnend af te sluiten. Mét succes. Dat geeft voor mij de doorslag."

"Wout zou een mooie derde zijn, maar ik vrees dat hij net buiten de top drie gaat vallen"

En wat met de kansen van Wout Van Aert? "Wout zou een mooie derde zijn, maar ik vrees dat hij net buiten de top drie gaat vallen. Kijk naar vorig jaar, toen hij - ondanks winst in alle klassementen, BK en WK - toch bijna 500 punten achterstand telde op winnaar Van Avermaet."

"Bovendien liggen zijn tweede Belgische en wereldtitel al een eind achter ons, terwijl hij dit seizoen niet voldoende wint om de stemmers in deze fase van het jaar te overtuigen. Dan denk ik dat Oliver Naesen meer kans maakt", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties