Toptalent Laura Verdonschot: "Tweede plaats op BK was eigenlijk een vergiftigd geschenk"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Laura Verdonschot ervaart tweede plek op BK in Koksijde en profcontract als vergiftigd geschenk

Toptalent Laura Verdonschot: "Tweede plaats op BK was eigenlijk een vergiftigd geschenk"
Foto: © photonews

Laura Verdonschot kwam eind november opnieuw boven water met een sterke prestatie in de Wereldbeker van het Duitse Zeven. De jonge Limburgse is één van de opkomende talenten van de Belgische crosswereld, maar dat zorgt ook voor druk.

Verdonschot werd de eerste vrouw die een profcontract kreeg bij Marlux-Napoleon Games. Zorgt dat niet voor extra druk? "Zo heb ik dat nog niet ervaren", opent ze in gesprek met Wielerkrant.be. "Natuurlijk leg je voor jezelf altijd druk op. Die echte prestatiedruk heb ik niet. Natuurlijk krijg je stress als het niet lukt, want als renner wil je altijd presteren."

Dat contract had ze te danken aan haar tweede plek op het BK van vorig jaar in Oostende. "Ik denk dat dat de enige cross is die de mensen gevolgd hebben", lacht ze. "Eigenlijk was het een vergiftigd geschenk. Iedereen verwacht dezelfde prestaties, maar dat lukt nog niet meteen."

Wereldkampioene Sanne Cant in de toekomst evenaren zou mooi zijn. "Ik hoop dat ik in de loop van de jaren aan Sanne haar niveau kom en dat zelfs kan evenaren."

Steun bij Marlux

Bij Marlux-Napoleon Games krijgt ze alvast voldoende steun. "Jurgen (Mettepenningen, red.) heeft me altijd gesteund in de moeilijke periodes en daar ben ik hem heel dankbaar voor. Bij de mannen is hij strenger, maar bij mij is hij redelijk positief."

En ook met Gianni Meersman en Mario De Clercq heeft ze contact. "Met beiden heb ik een goed contact. Gianni belt me na de cross op als het goed of slecht gegaan is. De ploegtrainingen met de mannen mag ik meedoen, maar die laat ik vaak zo. Ik kies ervoor om thuis te trainen, want het is toch altijd een enorme afstand die ik moet afleggen", besluit Verdonschot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties