WK wielrennen in 2021 in Vlaanderen? Noorse wielerbond stevent af op bankroet na WK in Bergen

Redactie
| 4 reacties
WK wielrennen in 2021 in Vlaanderen? Noorse wielerbond stevent af op bankroet na WK in Bergen
Foto: © photonews

Het wereldkampioenschap wielrennen in Bergen is uitgedraaid op een financieel drama. De Noorse wielerbond maakte maar liefst 5,5 miljoen euro verlies. En net nu ons land kandidaat is om in 2021 het WK naar Vlaanderen te halen.

Het WK was op sportief vlak een voltreffer, maar op financieel gebied een drama. Door het verlies van 5,5 miljoen euro stevent de Noorse wielerbond op een bankroet af. Is het dan wel slim voor ons land om het WK naar Vlaanderen te halen?

"Onze eventuele kandidatuur staat daar volledig los van", legt bondsvoorzitter Tom Van Damme uit in Het Nieuwsblad. "In Bergen zijn elementaire regels kennelijk niet opgevolgd. 5,5 miljoen is een gigantisch tekort. Maar ik blijf ervan overtuigd dat een WK wielrennen voor Vlaanderen een mooie investering kan zijn."

Van Damme neemt er een ander voorbeeld bij. "De regio Limburg sprak na het WK in Valkenburg over een directe return van 35 tot 40 miljoen euro. Ook wij moeten in staat zijn om veel buitenlandse fans naar Vlaanderen te halen. Wat niet wegneemt dat we lessen moeten trekken uit de problemen van Bergen", besluit Van Damme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties