Balende Tom Meeusen in zijn Essen: "Daardoor kon ik geen centimeter fietsen"

Redactie
| 4 reacties
Balende Tom Meeusen in zijn Essen: "Daardoor kon ik geen centimeter fietsen"
Foto: © photonews

Tom Meeusen nam meteen een vliegende start in zijn Essen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 8e plek. Meeusen had er wel zin in, maar ziekte bepaalde er anders over.

Ondanks die vliegende start zakte Meeusen wat later weg. "Ik voelde me al de hele week super", zei Meeusen na afloop van zijn thuiscross. "Ik dacht: 'Dat komt terug goed, die cross in eigen gemeente.' Maar spijtig genoeg ben ik gisteren (vrijdag, red.) ziek opgestaan. Daardoor kon ik geen centimeter fietsen. Ik had ambitie en zin om te koersen."

Van der Poel

En ook de kopman liet het allemaal toe. "Van Mathieu kreeg ik dan de kans om door te gaan. Maar vlak na die inspanning breekt mijn shifter af. Mijn eigen fout, want ik raak een paaltje omdat ik in een spoor bleef hangen. Ik belandde in de achtergrond en kon me nooit meer naar voren werken. Niet de dag waar ik op gehoopt had."

Mathieu van der Poel reed wat later ongenaakbaar naar de zege. "Op dit niveau moet je in absolute topvorm zijn als je Tom Meeusen heet. Mathieu kan dat altijd. Ik hoopte tevergeefs op een goeie dag", gaf hij eerlijk toe. "Ik nam wel de Proximus Snelste Ronde mee naar huis, maar dat was niet het podium waar ik op gehoopt had. Het moet meezitten en dat was vandaag niet het geval

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties