Ex-winnares met ambitie aan de start: "Overijse is echt een omloop naar mijn hart"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Ex-winnares met ambitie aan de start: "Overijse is echt een omloop naar mijn hart"
Foto: © photonews

In 2015 won ze, een jaar later moest ze genoegen nemen met een derde plek. De Druivencross in Overijse ligt veldrijdster Jolien Verschueren, die ook zondag op een goede prestatie hoopt.

"Vorig seizoen werd ik derde, en het jaar voordien pakte ik de bloemen mee naar huis", vertelt Verschueren in gesprek met de organisatie. "Het klikt tussen ons en dan ga je supergemotiveerd naar die Druivencross toeleven. Overijse is echt een omloop naar mijn hart. Veel klimmen, moeilijke stukken in de weide, al bij al veel berijdbare zones en loodzwaar zondermeer."

Drukke periode

Met december komt er een zware eindejaarsperiode aan voor alle crossers. "We staan voor een drukke periode en tot nu toe had ik geen regelmaat in mijn prestaties. In Overijse wil ik zondag alleszins gensters slaan en de aanzet geven tot een mooie eindejaarsperiode.Hopelijk valt het weer mee en blijft het parcours op mijn maat."

Andere factoren spelen natuurlijk ook mee. "Al hangt ook veel zo niet alles van de conditie van de dag af. Iemand met een slechte dag kan er zeker niet mee. Ik had graag de omloop eens verkend. Maar als sportlerares en begeleidster aan de kleuterschool in Marke zit dat er niet in. Jammer, maar zondag zal ik er vroeg staan en kan je er op aan dat ik voor de start mijn rondjes al wel zal gedraaid hebben", besluit ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties