Jan Bakelants geeft update over revalidatie en mikt op deze datum om terug te keren

Redactie
| 2 reacties
Jan Bakelants geeft update over revalidatie en mikt op deze datum om terug te keren
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wielrenner Jan Bakelants is nog steeds volop aan het revalideren van zijn zware valpartij in de Ronde van Lombardije. De renner van AG2R-La Mondiale brak onder meer vier ruggenwervels en er was zelfs vrees voor het einde van zijn carrière.

"De dokter heeft vandaag gecontroleerd of mijn wervelkolom stabiel gebleven is sinds de operatie en dat is het geval. Dat is op zich goed nieuws, mijn herstel verloopt volgens plan", aldus Bakelants bij Sporza. "Het is nu wachten tot het bot helemaal genezen is en dan kunnen we kijken wat de volgende stap is. Op dit moment is er dus nog geen uitsluitsel over wanneer ik opnieuw op de weg mag rijden. Waarschijnlijk zal dat ergens in januari zijn."

Stage en Catalonië

Bakelants hoopt in januari mee op stage te gaan. "Ik acht de kans wel groot dat ik op 9 januari meega met de ploeg op stage. Dat wordt dan mijn eerste keer op de weg. Dan kan ik beginnen te trainen, maar ik heb geen idee wanneer mijn seizoen dan kan beginnen", vervolgt Bakelants. "Wanneer ik klaar zal zijn om te koersen, hangt af van de beweeglijkheid in mijn rug. Dat is ook voor de dokters nog afwachten."

De Kempenaar hoopt de Ronde van Catalonië te halen. Die start op 19 maart. "Ik probeer zo snel mogelijk terug te keren, maar zonder risico's te nemen. Ik zou graag in Catalonië koersen, al weet ik echt niet of dat realistisch is", klinkt het. "Het is een ernstige blessure en die heeft tijd nodig om te genezen. Het staat als een paal boven water dat ik zal terugkeren, maar het is koffiedik kijken wanneer dat zal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties