Daarom koos ex-renner Johan Vansummeren voor Peloponnesos en niét voor Spanje

Redactie
| 0 reacties
Daarom koos ex-renner Johan Vansummeren voor Peloponnesos en niét voor Spanje
Foto: © photonews

Nieuwe uitdaging voor ex-renner Johan Vansummeren. De voormalige winnaar van Parijs-Roubaix moest door hartproblemen zijn fiets vroegtijdig aan de haak hangen, maar gaat vanaf 1 januari 2018 fietsvakanties in Griekenland organiseren.

Heel wat ex-renners doen dat in Spanje of Mallorca, maar de Limburger kiest voor het Griekse Peloponnesos. "Een bewuste keuze. Omdat ik niet de zoveelste in de rij wil zijn, daar in Spanje", legt hij uit in HLN. "Maar vooral ook omdat ik gedurende de laatste jaren van mijn carrière de regio rond badplaats Loutraki beter heb leren kennen."

Nuyens en zijn team op stage

"Ik werkte immers samen met de Griekse coach Vasilis Anastopoulos en ik trok er meermaals op stage. De regio is nog onbekend bij fietsers, maar het is een echt paradijs. De wegrenners van Nick Nuyens werken er op dit moment hun ploegstage af. De contacten die ik er in het verleden opbouwde, kwamen me van pas bij de onderhandelingen met de hoteldirectie."

Vansummeren zal binnenkort dus veel van zijn tijd in Griekenland vertoeven. "Het is de bedoeling dat ik er onze gasten deels zal begeleiden. Al zal ik geen tocht van 200 kilometer meer meefietsen. Mijn tikker, weet je wel", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties