"Een moordenaar komt na enkele jaren vrij en wordt dus eigenlijk sneller vergeven dan Armstrong"
Redactie
| 44 reacties

Peter Van Petegem kan leven met Lance Armstrong als eregast voor de Ronde van Vlaanderen

"Een moordenaar komt na enkele jaren vrij en wordt dus eigenlijk sneller vergeven dan Armstrong"
Foto: © photonews

Lance Armstrong keert terug naar Vlaanderen. De voormalige Tour-winnaar en dopingzondaar wordt de eregast voor de Ronde van Vlaanderen van begin april. En dat juicht ex-winnaar Peter Van Petegem toe.

"Ik heb het nieuws daarnet vernomen en ik kan er zeker mee leven", zegt Van Petegem in HLN. "Het blijft Lance Armstrong hé, een man waar nog altijd heel veel mensen naar opkijken. De eregast moet voor mij ook niet altijd een ex-winnaar zijn. Armstrong heeft de Ronde proberen te rijden en hij heeft ook bewondering voor de wedstrijd. Daarom vind ik het wel leuk dat hij in 2018 van de partij zal zijn."

Organisator Vandenhaute is er dus in geslaagd een grote naam te strikken. "Ik vind het ook knap dat Wouter Vandenhaute erin geslaagd is om Armstrong te overtuigen. Ik ken Wouter goed en ik weet dat hij Armstrong bewonderde als renner en nu ook als zakenman. Hij zal wel verschillende goede argumenten gehad hebben om deze keuze te maken."

'Positief'

Maar niet iedereen is fan van Armstrong door zijn duistere verleden. "Inmiddels liggen de feiten ook al tien jaar achter ons. Een moordenaar komt na enkele jaren vrij en wordt dus eigenlijk sneller vergeven dan Armstrong. Daar klopt iets niet."

"Ik vind het daarom wel positief dat Armstrong via de Ronde weer geïntroduceerd wordt in de wielerwereld. Want ik zie hem ook nog altijd als een uitstekend (ex-)renner die veel bewezen heeft", besluit de Zwarte van Brakel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties