"Een moordenaar komt na enkele jaren vrij en wordt dus eigenlijk sneller vergeven dan Armstrong"
Redactie
| 44 reacties

Peter Van Petegem kan leven met Lance Armstrong als eregast voor de Ronde van Vlaanderen

"Een moordenaar komt na enkele jaren vrij en wordt dus eigenlijk sneller vergeven dan Armstrong"
Foto: © photonews

Lance Armstrong keert terug naar Vlaanderen. De voormalige Tour-winnaar en dopingzondaar wordt de eregast voor de Ronde van Vlaanderen van begin april. En dat juicht ex-winnaar Peter Van Petegem toe.

"Ik heb het nieuws daarnet vernomen en ik kan er zeker mee leven", zegt Van Petegem in HLN. "Het blijft Lance Armstrong hé, een man waar nog altijd heel veel mensen naar opkijken. De eregast moet voor mij ook niet altijd een ex-winnaar zijn. Armstrong heeft de Ronde proberen te rijden en hij heeft ook bewondering voor de wedstrijd. Daarom vind ik het wel leuk dat hij in 2018 van de partij zal zijn."

Organisator Vandenhaute is er dus in geslaagd een grote naam te strikken. "Ik vind het ook knap dat Wouter Vandenhaute erin geslaagd is om Armstrong te overtuigen. Ik ken Wouter goed en ik weet dat hij Armstrong bewonderde als renner en nu ook als zakenman. Hij zal wel verschillende goede argumenten gehad hebben om deze keuze te maken."

'Positief'

Maar niet iedereen is fan van Armstrong door zijn duistere verleden. "Inmiddels liggen de feiten ook al tien jaar achter ons. Een moordenaar komt na enkele jaren vrij en wordt dus eigenlijk sneller vergeven dan Armstrong. Daar klopt iets niet."

"Ik vind het daarom wel positief dat Armstrong via de Ronde weer geïntroduceerd wordt in de wielerwereld. Want ik zie hem ook nog altijd als een uitstekend (ex-)renner die veel bewezen heeft", besluit de Zwarte van Brakel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties