Zo reageert Wouter Vandenhaute 'himself' op alle heisa rond komst Lance Armstrong naar Vlaanderen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 11 reacties
Zo reageert Wouter Vandenhaute 'himself' op alle heisa rond komst Lance Armstrong naar Vlaanderen

Wie heeft er nog geen mening verkondigd over de komst van Lance Armstrong naar de Ronde van Vlaanderen 2018? Tijd dan ook voor Wouter Vandenhaute, de man achter Flanders Classics, om te reageren op alle heisa van de voorbije dagen. De organisator van 'Vlaanderens Mooiste' heeft geen spijt.

"Ik wist dat dit zou gebeuren", reageerde Vandenhaute bij Radio 1. "Ik sta echter nog steeds achter mijn beslissing om Armstrong uit te nodigen. Ik wil wel de voorstelling alsof hij de 'eregast' zou zijn nuanceren. Dat hebben wij zo niet gecommuniceerd. Lance komt om te spreken op het businessevenement en hij blijft in Vlaanderen dat weekend. Het lijkt mij dus logisch dat hij ook de koers zal volgen, maar het is nooit onze bedoeling geweest om hem als een soort trofee naar hier te halen."

Hard aangepakt en gestraft

De 55-jarige ondernemer verdedigt de keuze voor Armstrong als "keynote speaker" in het kader van het nagelnieuwe project 'Tour of Flanders Business Academy': "Armstrong is een van de meest tot de verbeelding sprekende figuren uit de wielersport. Niet alleen omwille van wat hij gepresteerd heeft, maar ook omwille van zijn persoonlijkheid en de controverse. Bovendien is hij gewoon ook een uitstekende spreker. Ik wil zijn fouten zeker niet toedekken, maar ik kijk er genuanceerd naar. Het is mijn overtuiging dat hij door zijn arrogantie harder aangepakt en gestraft wordt dan anderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties