Pakkende beelden van Stig Broeckx krijgen iedereen muisstil: "Er is een mirakel gebeurd"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 45 reacties
Pakkende beelden van Stig Broeckx krijgen iedereen muisstil: "Er is een mirakel gebeurd"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zware valpartij van Stig Broeckx in de Baloise Belgium Tour van 2016 zal voor altijd een plekje in het collectieve wielergeheugen hebben. De intussen 27-jarige renner van Lotto Soudal belandde in een coma. Als bij wonder ontwaakte de dappere Broeckx en intussen werkt hij volop aan zijn herstel.

In het kader van het Sportgala ging Sporza poolshoogte nemen van de huidige situatie van de eens zo beloftevolle Belgische renner. Een jaar geleden kwam het hoopgevende nieuws dat Stig Broeckx uit zijn coma was ontwaakt en progressie boekte. Papa Peter Broeckx: "Of ik in mirakels geloof? We hebben er al een meegemaakt. Hoe mijn zoon is ontwaakt uit zijn coma en hoe zijn bewustzijn stapje voor stapje teruggekeerd is terwijl dat vanuit medische optiek onmogelijk werd geacht, is een mirakel."

1.000 keer per dag bedankt

"We moeten eerlijk zijn: de Stig van vroeger zal niet meer terugkeren, dat beseffen we. Op een bepaald moment moet je dat onder ogen zien. Hij heeft het momenteel ontzettend lastig met die afhankelijkheid. Hij vindt dat echt verschrikkelijk. Stig is enorm dankbaar, hij zegt wel 1.000 keer per dag 'bedankt'. Dat hoeft natuurlijk niet, maar dat is nu eenmaal zijn karakter. Wens ons maar toe dat Stig zo kan blijven evolueren tot op een aanvaardbaar niveau. Dan kan hij iemand zijn die anderen kan inspireren. In dat geval zullen ze hem niet herinneren als de jongen van die vreselijke valpartij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties