Toon Aerts wringt zich knap tussen 'Grote Twee' in: "Dit is échte cross, graag meer van dat!"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 16 reacties
Toon Aerts wringt zich knap tussen 'Grote Twee' in: "Dit is échte cross, graag meer van dat!"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert op 1 en Mathieu van der Poel op 3 op de Citadel van Namen en de derde hond in het kegelspel, die tweede eindigde, was Toon Aerts. De voormalige Europese kampioen vond op Waalse bodem een parcours naar zijn goesting en dat leverde een knap resultaat op. 'Toontje' was fier na afloop.

"Ik voelde mij vandaag toch wel even sterk als Mathieu van der Poel, maar ik kon niet zeggen dat ik beter of minder was. Ik moest zien dat ik in de finale alles op alles kon zetten om op die tweede plaats te kunnen eindigen. Dat Mathieu gevallen is? Ah nee, dat wist ik niet. Hij was ineens een eindje achter. Ik dacht wel dat er iets gebeurd was in die laatste steile afdaling want ik had daar in het begin van de wedstrijd ook een foutje gemaakt. 'Ietske' later keek ik achterom en was Mathieu eraf en dan ben ik vol gegaan."

Toch nog uitkijken voor 'VDP'

Maar een taaie Van der Poel kwam alsnog spoken: "Helemaal op het hoogste punt van het parcours, vlak voor de aankomst, kwam hij nog redelijk dicht dus moest ik nog alles op mijn sprint zetten. Of dit een veldrit of mountainbikewedstrijd was? Ik vind dit wel échte cross, voor mij is dit een heel goed parcours. Crossen als Gavere en de Koppenberg in Oudenaarde, waar er veel omhoog moet geklauterd worden en het zwaar is, kom ik altijd tot mijn recht. Voor mij dus graag meer van dat!"

Vraag is of Toon Aerts niet gewoon mee had moeten zijn met een al gauw ontketende Wout van Aert: "Mijn start was niet echt super. Ik werd een beetje ingesloten in de eerste flauwe bocht en tegen dat ik echt vooraan in de koers kwam, was Wout al vertrokken. Misschien maar best ook. Als ik zou geprobeerd hebben om Wout te volgen, had ik mijzelf net als alle anderen opgeblazen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties