Dopingbeschuldiging raakt Nederlandse ex-wielrenster diep: "Doet heel veel pijn als je beschuldigd wordt van iets dat je niet hebt gedaan"
Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 27 reacties

Leontien van Moorsel reageert op dopingbeschuldigingen: "Doet heel veel pijn"

Dopingbeschuldiging raakt Nederlandse ex-wielrenster diep: "Doet heel veel pijn als je beschuldigd wordt van iets dat je niet hebt gedaan"
Foto: © photonews

Ex-wielerarts Peter Janssen beschuldigde niemand minder dan Leontien van Moorsel van dopingpraktijken. De Nederlandse ex-(top)wielrenster van 47 reageerde in de Nederlandse talkshow 'Peptalk' van Ziggo Sport op de aantijgingen. "Beschuldigd worden van iets dat je niet gedaan hebt, doet veel pijn."

Drie maanden geleden, met name in september, werd Leontien van Moorsel in de Nederlandse krant 'de Volkskrant' door verschillende bronnen beticht van dopingsgebruik. Wielerdokter Peter Janssen verklaarde dat hij destijds epo zou bezorgd hebben aan de Nederlandse wielrenster en haar echtgenoot Michael Zijlaard.

"Ik heb tegen 'De Volkskrant' gezegd dat iedere dag dat God mij geeft, ik eerlijk naar mijzelf in de spiegel kan kijken. En dat hebben ze in dat artikel weggelaten", betreurt Van Moorsel. "Er werd in een televisieprogramma gezegd dat ik het niet ontkende, maar ik heb wel degelijk tegen die journalisten gezegd dat ik nooit gebruikt heb."

Gezin beschermen

De drievoudige winnares van goud op de Olympische Spelen hield zich de voorbije periode wat in de luwte. Een bewuste strategie: "Vertel je dochter van tien jaar oud maar eens hoe hard de wereld is. Deze zaak doet mij en mijn gezin heel veel pijn. We hebben er bewust voor geopteerd om even uit de spotlights te blijven. Als ik kinderloos was geweest, had ik dat niet gedaan."

Leontien van Moorsel, die in 1991 en 1993 de wereldtitel op de weg pakte, is ook niet van plan om naar de rechter te stappen: "Ach dan blijft die hele kwestie alleen maar aanslepen. En dan wordt mijn gezin toch getroffen. Mijn kind wordt daar ook mee belast. Het is ook een zinloos spelletje: Janssen zegt dat ik het gedaan heb, ik zeg dat het niet waar is. Ik kan het ook niet bewijzen want er is gewoon geen bewijs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties