Tiesj Benoot laat zijn kop niet zot maken: "Klassement in grote ronde nog niet aan de orde, ik wil wel graag rit winnen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Tiesj Benoot laat zijn kop niet zot maken: "Klassement in grote ronde nog niet aan de orde, ik wil wel graag rit winnen"

Tiesj Benoot die kan zo'n beetje alles en dus zijn we benieuwd naar de toekomstige prestaties van het Gentse multitalent van Lotto Soudal. De 23-jarige Belg doet bij Sporza zijn ambities voor het wielerjaar 2018 uit de doeken.

Een stage op het zonnige Mallorca heeft Benoot al achter de rug, op naar het volgende luik van de voorbereiding: "Ik heb de winter bewust iets rustiger aangepakt omdat ik vorig jaar gemerkt heb dat ik snel in vorm kan zijn."

De Oost-Vlaming verbaasde in de Tour met een mooie 20ste plaats, maar laat zijn hoofd niet gek maken: "Ik mik vooral op de klassiekers. Een algemeen klassement in een grote ronde is nog niet meteen aan de orde. Dat zou betekenen dat ik een stap oversla in mijn ontwikkeling. Ik wil via een ontsnapping wel graag een rit winnen in de Ronde van Frankrijk."

Met WK in het hoofd

Hoe ziet het programma van Tiesj Benoot er concreet uit? "Eerst rijd ik de Omloop Het Nieuwsblad en vervolgens trek ik door tot en met Luik-Bastenaken-Luik. Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix laat ik vallen, een beslissing die ik genomen heb in samenspraak met de ploeg. Ik zal minder wedstrijden rijden, maar wel langer actief zijn. Ook met het WK in Oostenrijk ben ik bezig. De dingen die ik al gelezen heb over het parcours bevallen mij. Ik wil er graag bij zijn en denk dat er iets mogelijk is in Innsbruck."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties