? Lance Armstrong neemt het op voor Chris Froome en vreest het ergste: "Het wordt verschrikkelijk"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 5 reacties
? Lance Armstrong neemt het op voor Chris Froome en vreest het ergste: "Het wordt verschrikkelijk"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zijn geen leuke tijden voor Chris Froome. De 32-jarige Brit van Team Sky staat in het oog van de storm na zijn positieve salbutamoltest. De viervoudige Tourwinnaar krijgt uit diverse hoeken wel de nodige steun, bijvoorbeeld van ene Lance Armstrong. Die houdt zijn hart al vast voor de Tour 2018.

De 46-jarige Texaan, die door dopinggebruik zijn zeven Tourzeges kwijtspeelde, neemt het in zijn laatste podcast op voor de getormenteerde Froome. "Het wielrennen lijkt wel de deurmat van de sportwereld geworden. Ik besef dat ik daar zelf een grote verantwoordelijkheid in heb, maar als ik nu zie hoe ze Froome aanpakken..."

'The Boss' vindt de manier waarop de renner van Team Sky gefileerd wordt hallucinant: "In 'The New York Times' las ik een artikel, de meest belachelijke onzin die ik ooit gelezen heb. Men deed net of Froome een jerrycan vol epo had genomen, zo eventjes als ontbijt. Totaal buiten proportie en onjuist. Dit is gewoon oneerlijk."

Tour = de hel

Dopingzondaar Armstrong weet als geen ander wat Froome in de Tour 2018 kan verwachten. Het Franse publiek zal hem met getrokken messen opwachten: "Juli wordt de hel voor hem, dat wordt een heel onprettige ervaring. Ik weet exact hoe verschrikkelijk het zal zijn en hoe dat voelt. Dit is totaal niet grappig."

De ex-renner van US Postal vindt dat Chris Froome onheus behandeld wordt: "Hij verdient een eerlijk proces om zijn kant van het verhaal te kunnen doen. Mogelijk wordt hij dan ook volledig van alle blaam gezuiverd, maar zijn reputatie zal desondanks toch om zeep zijn. Het kwaad is eigenlijk al in grote mate geschied."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties