Fans van zieke Mathieu van der Poel moeten niet wanhopen: "Nog geen reden tot paniek"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 21 reacties
Fans van zieke Mathieu van der Poel moeten niet wanhopen: "Nog geen reden tot paniek"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag sukkelde hij in Namen met een serieuze verkoudheid en die bleek erger dan gedacht. In die mate dat de Nederlander Mathieu van der Poel al sinds begin deze week aan de antibiotica zit. Komt dat wel goed met het oog op de drukke eindejaarsperiode? Erwin Vervecken ziet nog geen reden tot paniek.

Wij vroegen de 45-jarige ex-wereldkampioen of Mathieu van der Poel zich zorgen moet maken: "Het is beter om deze week zien te zijn dan volgende week. Het is natuurlijk nooit het ideale moment om ziek te worden, maar het is nu eenmaal wat het is en je moet er rekening mee houden. Hopelijk is Mathieu goed uitgeziekt en heeft hij het de voorbije week rustig aan gedaan."

Er staat in de komende weken heel wat lekkers voor de deur en ook het WK nadert met rasse schreden: "Voor Mathieu zou het Nederlands kampioenschap alvast geen probleem mogen vormen, vooral het wereldkampioenschap is natuurlijk van cruciaal belang. Al is die wedstrijd pas binnen ruim een maand. Ik zie dan ook nog geen reden tot paniek."

Opgepast voor die andere Nederlander

En dan is er nog die andere Nederlander met een patent op kampioenschappen: Lars van der Haar. Die is de laatste weken toch een beetje in mindere doen. In Namen werd hij pas 19de. Erwin Vervecken: "Lars was in september en oktober erg sterk en won ook in Ronse. Hij was de nummer drie na Mathieu en Wout. Daarna is hij inderdaad een beetje weggezakt. De laatste weken haalt hij niet meer het niveau van de beginperiode van het seizoen en dan in het bijzonder van de periode rond de GP Mario De Clercq."

En toch moeten we straks weer rekening houden met de kleine Telenet Fidea Lion van Sven Nys: "Ploegmaat Toon Aerts heeft nu de rol van derde hond een beetje overgenomen, maar Lars blijft voor mij toch de derde man, dé outsider voor het WK in Valkenburg ook. Hij heeft er al drie keer gewonnen en het is toch zijn parcours. In Zolder was dat bijvoorbeeld veel minder het geval. Misschien wil Lars specifiek pieken naar de WK-periode. In oktober had hij al een piek, misschien heeft hij het daarna bewust wat rustiger aan gedaan en bouwt hij nu weer volop op richting het WK in eigen land."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties