Franklin Six (20) doet op vele vlakken aan VDB denken: "Als ik al een beetje van Franks klasse zou hebben, dan ben ik al heel blij"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Franklin Six (20) doet op vele vlakken aan VDB denken: "Als ik al een beetje van Franks klasse zou hebben, dan ben ik al heel blij"
Foto: © photonews

De fans van wijlen Frank Vandenbroucke verheugen zich op het profdebuut van Franklin Six. De 20-jarige renner van WB-Aqua Protect-Veranclassic is het neefje van VDB.

Net als de veel te vroeg overleden Vandenbroucke komt ook zijn petekind Six uit Ploegsteert. De gelijkenissen met het kenmerkende taaltje van VDB is er zeker, en ook het charisma doet terugdenken aan de oude klasbak. "Als ik al een beetje van Franks klasse zou hebben, dan ben ik al heel blij", vertelt Six bij Sporza.

"Al vind ik het niet altijd even leuk dat mensen me vergelijken met Frank Vandenbroucke. Ik heb niet zoveel talent als hij. Frank is altijd mijn idool geweest. Hij heeft veel jonge renners uit het huidige peloton geïnspireerd en daar ben ik er één van."

La Redoute

Vandenbroucke won in 1999 Luik-Bastenaken-Luik, de mooiste overwinning uit zijn carrière. "Ik heb zijn beste prestaties niet bewust meegemaakt, omdat ik nog te jong was. Maar ik herbekijk nog vaak video's en ook op Facebook verschijnen er geregeld beelden van zijn prestaties. Ik denk nog veel aan Frank, tijdens en naast de koers. Als ik bijvoorbeeld La Redoute oprijd", besluit Six.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties