Jens Debusschere waarschuwt zijn overlopende schoonbroer: "Hij wordt nu mijn concurrent"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Jens Debusschere waarschuwt zijn overlopende schoonbroer: "Hij wordt nu mijn concurrent"

Geen Jürgen Roelandts meer bij Lotto Soudal komend seizoen en dat betekent dat Jens Debusschere zijn schoonbroer verliest. Althans toch op sportief vlak. De 28-jarige West-Vlaming mag het straks dus opnemen tegen een aangetrouwd familielid. Niet in het minst in het voorjaar en in de sprints.

"Vorig seizoen had ik lang de indruk dat hij bij Lotto zou blijven, maar uiteindelijk heeft hij ervoor gekozen om naar BMC te trekken. Ik kan hem alleen maar steunen in die keuze", zegt Debusschere bij Sporza. "We zijn altijd een beetje dezelfde types geweest. Hij zal zich ook kunnen mengen in de sprints, dat maakt dat we concurrenten zullen zijn."

Schitteren in voorjaar

In het voorjaar zullen de schoonbroers elkaar geregeld tegen het lijf lopen: "Tegen elkaar voor de zege sprinten in Gent-Wevelgem, dat is mogelijk en zou heel erg mooi zijn." De ex-kampioen van België is trouwens ambitieus: "Vanaf de Omloop tot Roubaix wil ik op topniveau zijn. Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem heb ik met rood aangestipt op de kalender. In de Ronde en Roubaix moet het plaatje volledig kloppen. In die koersen de finale betwisten, daar is een beetje geluk mee gemoeid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties