Dopingzondaar Armstrong springt in de bres voor Froome: "Alsof hij een jerrycan vol epo nam bij zijn ontbijt"

Redactie
| 9 reacties
Dopingzondaar Armstrong springt in de bres voor Froome: "Alsof hij een jerrycan vol epo nam bij zijn ontbijt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome beheerst al dagenlang de wielermedia. De beste ronderenner van het moment liet in de jongste Vuelta een te hoogte salbutamol-waarde optekenen.

De reacties op Froome en zijn ploeg Team Sky waren bikkelhard op de sociale media. En dus is maar de vraag hoe de Brit dit ooit kan herstellen. Lance Armstrong neemt het in zijn podcast op voor de viervoudige Tourwinnaar.

"Toen ik een telefoontje kreeg om mijn mening te geven over het geval-Froome, zei ik: “Je bent gek!” En ik hing meteen op", citeert Sporza de Amerikaanse ex-renner. "Ik ben de laatste persoon die iets zou moeten zeggen over die situatie."

"Maar de manier waarop Froome wordt aangepakt, voelt niet goed aan. In de New York Times las ik de grootste onzin. Ze schreven alsof Froome een jerrycan vol epo nam bij zijn ontbijt. Het is zo oneerlijk om zo'n verkeerd beeld te schetsen over de zaak."

Reputatie is voor altijd beschadigd

Froomey lag al niet goed in de markt bij het Franse publiek, wat bij een eventuele volgende Tour? "Froomes reputatie is voor altijd beschadigd", meent Armstrong. "Als Froome in juli aan de start van de Tour de France staat, zal dat allesbehalve plezant zijn voor hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties