Turkse wielrenner neemt hartverscheurende beslissing ten gevolge van controversiële daad Donald Trump

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 8 reacties
Turkse wielrenner neemt hartverscheurende beslissing ten gevolge van controversiële daad Donald Trump
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Donald Trump besliste onlangs om de Amerikaanse ambassade te verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Een beslissing die heel wat controverse uitlokte - niet in het minst in het Midden-Oosten - en ook gevolgen heeft voor de Turkse wielrenner Ahmet Örken.

De 24-jarige beloftevolle tijdrijder tekende in het tussenseizoen een contract bij het ambitieuze en ietwat exotische Israel Cycling Academy, dat is de ploeg van onze landgenoot Ben Hermans (ex-BMC). Een moslim aan de slag bij een ProContinentale ploeg uit Israël, gezien de actuele ontwikkelingen een gespannen situatie. En dus besliste de getalenteerde Turkse kampioen tijdrijden met veel spijt in het hart om zijn contract te laten ontbinden.

"Dit is voor mij een hartverscheurende beslissing. De ontwikkelingen en gebeurtenissen in het Midden-Oosten hebben mij en mijn familie diep getroffen", klinkt het bij de aangedane Örken. "Mijn mama en broer zitten in een bijzonder netelige situatie. Hoe content ik ook ben met mijn status van profrenner, ik denk als zoon en broer in de eerste plaats aan mijn familie. Ik wil de ploeg bedanken voor de unieke kans die ze mij gegeven hebben en zal hen blijven steunen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties