"Als ik gesolliciteerd had bij Belgische ploeg had ik gewoon vergunning gekregen en koerste ik nu nog"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
"Als ik gesolliciteerd had bij Belgische ploeg had ik gewoon vergunning gekregen en koerste ik nu nog"

Op 30 december aanstaande is het een jaar geleden dat de Belgische wielerwereld opgeschrikt werd door het bruuske afscheid van Gianni Meersman. De snelle en sterke West-Vlaming kampte met hartritmestoornissen en nam meteen een drastische beslissing. En hij heeft geen spijt van zijn keuze.

De intussen 32-jarige ex-renner van Quick-Step is intussen aan de slag als ploegleider bij veldritformatie Marlux-Napoleon Games, dat is het team van Kevin Pauwels en Klaas Vantornout. In een interview met 'Wielerflits' komt hij nog eens terug op zijn afscheid: "Half januari ben ik naar de bekende dokter Pedro Brugada getrokken voor een tweede opinie. Ik heb opnieuw allerlei testen ondergaan en hij zei dat er volgens hem niets aan de hand was met mijn hart. Ik mocht gewoon blijven koersen."

Geen zin om te bedelen

Maar springveer Meersman, die Quick-Step had ingeruild voor het Franse Fortuneo, nam geen enkel risico: "Als ik gesolliciteerd had bij een Belgisch team dan had ik gewoon een vergunning gekregen en koerste ik nu nog. Maar een hart is geen knie hé. Als één iemand zegt dat het gevaarlijk is en die dokter had dat niet alleen beslist, wat moet je dan doen? Ik ben 32 jaar, ik kon het niet maken ten opzichte van mijn gezin om toch het risico te nemen. Alle ploegen zaten ook al vol, ik had geen zin om te gaan bedelen voor een plekje. Ik heb gewoon de juiste beslissing genomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties