Straffe mannen die veldrijders: zwaar gecrashte Vantornout wil volgende week al zijn comeback maken
Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 9 reacties

Harde bikkel Klaas Vantornout wil dinsdag in Zolder alweer comeback maken in het veld

Straffe mannen die veldrijders: zwaar gecrashte Vantornout wil volgende week al zijn comeback maken
Foto: © photonews

Die veldrijders zijn toch wel mannen met karakter. Vorige week zondag kwam pechvogel Klaas Vantornout in Namen nog zwaar ten val, maar als het van de West-Vlaming zelf afhangt, zit hij komende dinsdag in Zolder alweer op de fiets voor de zevende Wereldbekermanche van het seizoen.

Het verdict was toch behoorlijk zwaar voor de 35-jarige modderduivel: de linkerhand moest acht dagen in het gips omwille van een afgebroken botschilfer. Intussen zit Vantornout echter alweer op de fiets, met dank aan een op maat gemaakte brace.

De eerste controle van gisteren bracht bovendien goed nieuws: "Die afgebroken schilfer blijkt niet zoveel kwaad te kunnen. Erger is dat de ligamenten in de pols zwaar zijn geraakt. Mijn pols is zwaar verstuikt en staat nog gezwollen, en dat kan ik tot acht weken na de val voelen. Goed nieuws is dat de toestand niet kan verslechteren door te crossen."

Pols laten intapen

Maar het veld induiken met die brace? Bijzonder moeilijk toch? "Het is niet comfortabel genoeg. Het is wel een optie om voor een wedstrijd de brace uit te doen en de pols stevig te laten intapen. Ik denk dat ik zo redelijk snel de competitie kan hernemen. Liefst dinsdag al in de Wereldbekermanche in Zolder, want ik heb al lange tijd geen competitie gehad. Ik wil zo snel mogelijk weer crossen", klinkt het ongeduldig.

Of Klaas Vantornout dinsdag kan starten in Zolder zal op Kerstmis moeten blijken. De tweevoudige kampioen van België zal de pols dan laten intapen voor een crosstraining, die moet bij wijze van test duidelijk maken of het mogelijk is om al op 26 december opnieuw het veld in te duiken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties