? 111(!) Belgische zeges in 2017, maar wie zorgde voor de strafste stoot? Wij nomineren deze 4 straffe moves

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 12 reacties
? 111(!) Belgische zeges in 2017, maar wie zorgde voor de strafste stoot? Wij nomineren deze 4 straffe moves
Foto: © photonews

Van rit 2 in de Vuelta San Juan op 24 januari (Tom Boonen) tot rit 6 in de Tour du Faso op 1 november (Jari Verstraeten) wonnen de Belgen liefst 111 ritten en eindzeges. Welke Belgische zege maakte op u het meeste indruk?

Van Avermaet domineert het voorjaar

De Omloop het Nieuwsblad, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem én als klap op de vuurpijl ook nog eens Parijs-Roubaix: Greg Van Avermaet won in het voorjaar enkele erg mooie koersen. Het leverde hem ook de eindwinst op in de World Tour.

In de Ronde van Vlaanderen werd het nét niet - een tweede plek was daar zijn deel - om werkelijk alle prijzen te pakken. In de breedte sowieso een fantastisch seizoen voor de renner.

Gilbert met het mooiste nummer?

Maar het was dus Philippe Gilbert die uiteindelijk de Ronde van Vlaanderen won. En hoe! Met een lange solo deed hij iedereen als vanouds verstommen.

Gilbert troefde ook Kwiatkowski nog af in de Amstel Gold Race en was heer en meester in de Driedaagse van de Panne. Een mooi voorjaar ook voor de Waal.

De maand van Dylan Teuns

Dylan Teuns kwam dit jaar helemaal aan de oppervlakte. De 25-jarige renner van BMC pakte in de zomermaanden uit met een aantal heerlijke nummertjes. En dat leverde hem ook een en ander op.

Twee ritten én het eindklasement in de Tour of Wallonie, een rit én het eindklassement in de Ronde van Polen (World Tour) en twee ritten plus het eindklassement in de Arctic race of Norway: tussen 24 juli en 13 augustus mocht Teuns liefst acht keer de handen in de lucht steken - leiderstruien tijdens de race niet meegerekend.

De gekke Vuelta

In de Tour de France was het vaak nét niet voor Van Avermaet, De Gendt & co, maar in de Vuelta speelden de Belgen op de verrassing én leverde dat liefst drie keer op.

Yves Lampaert opende de debatten al op de tweede dag, daarna was het wachten tot diep in de slotweek alvorens Armée en De Gendt op knappe wijze voor etappes twee en drie zorgden.

Wat was voor u de strafste Belgische stoot?

0%
100%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties