Luxehelper is het beu: "Ik hou de benen niet meer stil, ik heb drie weken op de rem gestaan in de Tour de France"

Luxehelper is het beu: "Ik hou de benen niet meer stil, ik heb drie weken op de rem gestaan in de Tour de France"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Verandering van spijs tot eten, verandering van omgeving geeft ambities. Het nummer vier uit de Tour de France droomt van meer in 2018 en is dan ook erg blij dat hij eindelijk van omgeving kan veranderen. Deze keer hoopt hij wél zijn kans te kunnen gaan.

Mikel Landa is een echte luxeploegmaat geweest de voorbije jaren. Zelf goed genoeg om mee te strijden met de besten en zo vaak de laatste helper in een kopgroepje. Chris Froome hoefde het zo maar af te maken richting vierde eindwinst in de Ronde van Frankrijk.

Landa zelf werd nog vierde in die Tour de France, terwijl hij ook een rit won in de Ronde van Italië en nog de ronde van Burgos op zijn naam schreef in 2017. Toch verkast hij nu van Team Sky naar Movistar. Na twee jaar bij Sky en daarvoor twee jaar bij Astana is de Baskische Spanjaard het beu.

Benen niet meer stil houden

"In de Tour heb ik drie weken moeten op de rem staan, dat allemaal in dienst van Froome. Ik ben afgeremd in koersen die ik zelf had kunnen winnen", aldus Landa tegenover AS. "In de toekomst ga ik de benen echt niet meer stil houden als ik het gevoel heb zelf te kunnen winnen."

"Ik wil voor mezelf rijden en mijn eigen doelen behalen. Ik heb het recht om voor eigen rekening te rijden, al snap ik dat Quintana zijn kopmanschap wil onderstrepen. We zullen complementair kunnen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties