Belgische revelatie van 2017: "Op termijn carrière opgeven voor boerderij"

Redactie
| 4 reacties
Belgische revelatie van 2017: "Op termijn carrière opgeven voor boerderij"

Wielrenner Frederik Backaert is ongetwijfeld één van de Belgische revelaties van 2017. De renner van Wanty-Groupe Gobert liet zich vooral in de Tour opmerken én heeft ook nog eens een bijzondere achtergrond.

Naast zijn passie en job als wielrenner is Backaert ook veel als landbouwer aan het werk. Zijn ouders hebben namelijk een boerderij. "Ik train in de voormiddag en na het middageten en een rustpauze trek ik naar buiten. Ik zou niet weten wat ik anders zou moeten doen", vertelt Backaert in gesprek met Sporza.

De vraag is dan: zal Backaert binnen enkele jaren de boerderij van zijn oduers overnemen? "Dat wordt misschien wel een beetje verwacht. Mijn vader is 67 jaar, mijn moeder 57 jaar. Dat is al een zekere leeftijd", klinkt het.

5 à 6 jaar in peloton

"Of ik mijn carrière dan zal moeten opgeven? Dat zal op een bepaald moment wel het geval zijn, maar ik hoop nog 5 à 6 jaar in het peloton te blijven. Het hangt ook af van het contract dat je krijgt. Als je goed je boterham verdient en als het doenbaar blijft voor je ouders, dan is er veel mogelijk", besluit Backaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties