De Gendt toont Wellens de weg op de kasseien, maar: "Ik kan nooit winnen, ik kan niet wringen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
De Gendt toont Wellens de weg op de kasseien, maar: "Ik kan nooit winnen, ik kan niet wringen"
Foto: © photonews

Kasseiklassiekers, het is het terrein waarvan je denkt dat het Thomas De Gendt als gegoten moet zitten, maar waar je hem nooit zal zien schitteren. Toch toonde hij Tim Wellens de weg.

Hij rijdt de Omloop zelf niet, maar gidste Wellens met plezier doorheen de finale. "Omdat Tim voor het eerst zal meedoen en ik in de Vlaamse Ardennen woon, nodigde ik hem bij mij thuis uit om gids te spelen", aldus De Gendt in Het Nieuwsblad. De meeste kasseistroken zoals de Haaghoek waren voor hem nog onbekend terrein."

Hij ziet kansen voor Wellens. "Met het nieuwe parcours ligt de nadruk eerder op de Vlaamse hellingen dan op de vlakke kasseistroken. Dat speelt in zijn voordeel. Op die hellingen draait het om wattage.”

“Door zijn liefde voor het mountainbiken is hij behendig genoeg en in de Waalse klassiekers laat hij zich ook nooit wegdrummen.” Daar ligt het probleem voor De Gendt. "Ik kan heel hard over kasseien rijden. Het probleem is dat ik niet kan wringen. En dan maak je geen kans om een goeie uitslag te rijden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties