Mathieu van der Poel heeft het twee ronden moeilijk, maar doet Wout Van Aert in het zand bijten na ware demonstratie

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 28 reacties
Mathieu van der Poel heeft het twee ronden moeilijk, maar doet Wout Van Aert in het zand bijten na ware demonstratie

Mathieu van der Poel heeft de benen doen spreken in Zolder. Wout Van Aert maakte het de Nederlander in het begin erg lastig, maar uiteindelijk volgde een nieuwe demonstratie.

Na zijn ziekte van de afgelopen dagen maakte Mathieu van der Poel in Zolder zijn comeback. Maar van die ziekte leek nog weinig te merken, want de Nederlander was samen met grote concurrent Wout Van Aert het best gestart. Van der Haar en Soete konden nog even hun wagonnetje aanpikken, maar moesten even snel de Grote Twee laten gaan.

Van Aert deed er alles aan om van der Poel het vuur aan de schenen te leggen, maar de leider in de Wereldbeker toonde karakter en beet zich vast in het wiel van de wereldkampioen. Nog voor halverwege werden de rollen verrassend omgedraaid.

Duel Sweeck-Van Aert

Van Aert moest een gaatje toestaan op de Nederlander en dat werd steeds groter. Een mokerslag voor Van Aert, want hij zag nummer drie Laurens Sweeck steeds dichter komen. En de aansluiting was even later een feit.

Van der Poel reed naar de zege, terwijl het een sprint werd voor de tweede plek. Daarin toonde Sweeck zich sneller dan de wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties