Stuyven blikt vooruit op de Omloop: "Finale is meer dan de Muur alleen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Stuyven blikt vooruit op de Omloop: "Finale is meer dan de Muur alleen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de Muur en de Bosberg ziet de finale van de Omloop Het Nieuwsblad er dit jaar helemaal anders uit. Dus was het voor heel wat renners zaak om ze goed te verkennen. Ook voor Jasper Stuyven.

“Iedereen kent de Muur en de Bosberg, maar de nieuwe finale is veel meer dan dat. Het stuk na de Bosberg richting Ninove is aantrekkelijk”, aldus Stuyven in Het Nieuwsblad.

Ook de aankomstlijn is verraderlijk. “Op televisie leek de laatste rechte lijn op de Halsesteenweg in Meerbeke veel vlakker dan hij in werkelijkheid is. Na zo'n lastige koers kan je je daarop verkijken.”

Na zo'n training was een uitgebreid kerstmaal geen probleem

Waar moet de koers in een beslissende plooi gelegd worden? “De Kokkerelle in plaats van de Eikenberg is een aangename verrassing, maar met 65 km nog ver van de finish. Het is ook jammer voor de aanvallers dat het na de Molenberg over brede wegen naar de Haaghoek gaat."

Opletten dus dat je niet met een te kleine groep voorop geraakt. "Alleen al daarom was het interessant om het parcours eens te bekijken. En na zo'n lange training was een uitgebreid kerstmaal geen probleem.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties