Leven met een rol in de schaduw van Mathieu: "Een fenomeen, zo iemand wordt maar om de twintig jaar geboren"

Redactie
| 5 reacties
Leven met een rol in de schaduw van Mathieu: "Een fenomeen, zo iemand wordt maar om de twintig jaar geboren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de familie van der Poel gaat alle aandacht bijna altijd naar Mathieu, ook al is er met David nog een oudere broer die ook crost. Al kan David van der Poel gerust leven met die rol in de schaduw.

David van der Poel is bezig aan zijn beste seizoen ooit. "Het gaat prima. Al moet ik nog proberen meer constante in mijn prestaties te leggen", zegt hij in HNB. "Ik wil graag een vaste waarde worden voor de top vijf, maar heb meer tijd nodig. Ik ben een trage groeier. Als junior won ik vijftien crossen per seizoen, en dat was ook tegen Sweeck en Aerts."

Geen 20 crossen per seizoen winnen

"Maar zoals Mathieu jaarlijks twintig profcrossen winnen, dat zal mij nooit lukken. Hij is een fenomeen. Zo iemand wordt maar om de twintig jaar geboren en ik heb het geluk dat hij mijn broer is. Ik heb nooit moeite gehad met die rol in de schaduw. Voor mij is dat de evidentie zelve. Maar ik merk ook wel dat, wanneer mijn prestaties goed zijn, die de nodige aandacht krijgen."

Al gaan de meeste vragen die aan David worden gesteld, wel over Mathieu... "Dat begrijp ik. Wel vind ik het vervelend dat de toeschouwers dan tijdens die cross voortdurend Allez Mathieu! roepen naar mij. Komaan. Dat verschil zie je toch duidelijk?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties