Nieuwe tweestrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert? - Mooie affiche bij de vrouwen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 37 reacties
Nieuwe tweestrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert? - Mooie affiche bij de vrouwen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel en Wout Van Aert rijden vandaag hun derde cross op drie dagen tijd. En Diegem is niet zomaar een cross. Het is één van de wedstrijden waar de sfeer fenomenaal is, waar het bier rijkelijk vloeit en de schlagergezangen tot ver buiten Diegem te horen zijn.

Elk jaar trekken heel wat mensen richting de voetbalvelden van Diegem Sport voor één van de klassiekers in het veld. Diegem is een cross waarin bijna elk jaar de sterkste renner mag zegevieren en die alle grote namen al op hun palmares hebben gezet. Vorig jaar was Mathieu van der Poel sterker dan Wout Van Aert na een spannende strijd.

Het zullen ongetwijfeld ook vanavond de twee mannen zijn die meedoen voor winst. En bovendien is Diegem een 'specialleke'. De profs gaan om 20 uur van start en rijden onder kunstlicht in het centrum van Diegem rond. Al is vijf uur later dan normaal van start gaan zeker niet slecht vandaag, met de crossen van Loenhout en Bredene in het achterhoofd.

Mooi deelnemersveld bij de vrouwen

Ook bij de vrouwen is er een mooi deelnemersveld in de deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Machelen. Wereldkampioene Sanne Cant krijgt onder meer de concurrentie van voormalige wereldkampioenes Marianne Vos en de Française Pauline Ferrand-Prévot.

Maar ook Maud Kaptheijns, Nikki Brammeier, Ellen Van Loy, Sophie de Boer, Alice Maria Arzuffi en Laura Verdonschot tekenen present in Diegem.

Ook Marianne Vos is er in Diegem bij
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties