Ondanks Giro-eindzege de nuchterheid zelve: "Ik kan maar één ding heel goed en dat is heel hard fietsen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Ondanks Giro-eindzege de nuchterheid zelve: "Ik kan maar één ding heel goed en dat is heel hard fietsen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zijn eindzege in de Ronde van Italië van dit jaar heeft de naambekendheid van Tom Dumoulin de hoogte ingejaagd, maar toch blijft de Maastrichtenaar met beide voeten op de grond.

Dumoulin voelt zich zeker niet speciaal na zijn eindzege in Italië. "Mensen vinden dat speciaal, omdat maar weinigen dat kunnen", legt Dumoulin uit in het Nederlandse AD. "Maar eigenlijk is het niet speciaal. Iedereen kan wel iets heel goed. Ik kan maar één ding heel goed en dat is heel hard fietsen. Mensen vinden dat toevallig speciaal, maar dat maakt mij nog geen speciaal mens.''

De inwoner van het Belgische Kanne had als kind geen jeugdidolen. Nu is hij er zelf één, al kan hij daar zelf niet van genieten. "Nee. Nou ja, bij kinderen kan ik er wel van genieten. Kinderen kunnen nog niet relativeren, dan ben ik gewoon een idool. Maar bij volwassenen, vind ik dat iets heel raars."

"Italianen zijn daar relaxter in dan Nederlanders"

Dumoulin illustreert het met een voorbeeld. "Na de Giro was ik op vakantie in Italië. Ik werd een paar keer herkend, maar Italianen zijn daar relaxter in dan Nederlanders. In Nederland vinden sommige mensen mij echt cool omdat ze fan zijn. Maar heel veel mensen willen gewoon een foto of een handtekening om aan hun vrienden te laten zien. Om zichzelf daarmee op een hoger plan te zetten."

"Als mensen bijvoorbeeld zoiets op Facebook zetten, vinden andere mensen dat weer cool. Dus ze gebruiken dat voor zichzelf. Dat is met Italianen anders. Zij die mij herkenden vinden mij gewoon een held. Die vroegen soms niet eens om een foto. Ze vinden het gewoon gaaf om mij te zien en gebruiken dat niet om anderen jaloers te maken", besluit Dumoulin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties