Oudere broer David van der Poel legt uit wanneer hij het immense talent en potentieel van broer Mathieu voor het eerst zag

Redactie
| 6 reacties
Oudere broer David van der Poel legt uit wanneer hij het immense talent en potentieel van broer Mathieu voor het eerst zag
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de familie van der Poel wordt er vooral naar de wielerprestaties van de jongste zoon gekeken. Ook al is David van der Poel allesbehalve een sukkelaar in het veld, toch wordt er altijd naar fenomeen Mathieu gekeken.

Ook David van der Poel had al snel door dat broer Mathieu enorm veel talent had. "Dat zag ik meteen toen we begonnen te fietsen", vertelt hij in HLN. "Toen hij nieuweling was en ik junior kon hij mij op training al losrijden. Toen hij dan junior werd, reed hij al dezelfde rondetijden als de profs."

"Het is niet dat ik en die andere crossers sukkelaars zijn. Wij zijn goed, maar hij en Wout zijn twee fenomenen. Natuurlijk droom ook ik ervan zelf ooit eens wereldkampioen te worden. Maar zolang die twee nog crossen, zit dat er voor geen enkele andere crosser in."

'In alles beter'

Oudere broer David heeft geen moeite om te bekennen dat Mathieu beter is. "Hij is in alles beter. Zijn herstelvermogen is superieur, zijn motor is gigantisch, een ultrahoge VO2 max. Toen hij na zijn ziekte een eerste keer ging trainen, kwam hij na vier uur thuis met een gemiddeld vermogen dat ik amper haal in mijn beste vorm. Hij was nog herstellend van zijn ziekte. Tja, ga er maar aan staan."

Al is David op papier wel in één ding beter. "In principe sprint ik wel sneller dan hij. Mochten we na een korte en rustige training wat sprintjes trekken, dan zal ik hem negen van de tien keer verslaan. Maar niet na een lastige wedstrijd."

"Mochten we in de cross met twee voorop zijn in de laatste ronde, dan begin ik piepedood aan de sprint omdat hij de rest van de ronde zo hard tekeergaat. In de Ronde van België klopt hij Gilbert in de sprint omdat hij zoveel overschot heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties