Sanne Cant legt uit waarom ze ondanks zege toch zwaar twijfelde om te starten in Diegem
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Diegem
| 7 reacties

Sanne Cant twijfelde door gezondheidsproblemen om te starten in Diegem

Sanne Cant legt uit waarom ze ondanks zege toch zwaar twijfelde om te starten in Diegem
Foto: © photonews

Sanne Cant reed naar een verdiende zege in Diegem, haar eerste overwinning van het seizoen in de Superprestige. Ondanks die overwinning twijfelde de wereldkampioene toch om te starten. Ze kampte met rugpijn.

"Ik twijfelde om vandaag te starten, want tijdens de voorbereiding is er iets in mijn rug geschoten. Ik wilde het niet erger maken dan het al was", zei Cant meteen na haar overwinning. "Ik was bang ik dat de volgende week naar de knoppen zou doen. Ik heb dan toch maar beslist om te rijden en om te stoppen als het niet ging. Maar ik wilde het wel proberen."

Gedeeld leider

Dankzij haar zege komt Cant op gelijke hoogte van Kaptheijns in het klassement, al blijft de Nederlandse leider omdat ze meer dagoverwinningen (4) heeft. "Voor het klassement maakt het minder uit. Dat heb ik voor het seizoen al gezegd. Ik probeer gewoon zoveel mogelijk crossen te winnen en dan volgen die klassementen automatisch wel."

Op nieuwjaarsdag volgt de volgende opdracht al met de GP Sven Nys. "Ik zal normaal in Baal starten en proberen om te winnen. Ik heb denk ik nog maar één keer gewonnen in Baal, dus dat is wel een uitdaging voor mij. Nog één wedstrijd en dan kan ik op mijn gemak naar de zon", besluit Cant. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties