"Van der Poel is de Sagan van het veld en excelleert zoals Nys dat op die jonge leeftijd niet kon"

Redactie
| 19 reacties
"Van der Poel is de Sagan van het veld en excelleert zoals Nys dat op die jonge leeftijd niet kon"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag was een uitzondering in Bredene, maar Mathieu van der Poel is normaal de man die - zonder pech - dit seizoen domineert. Het is ook Michel Wuyts niet ontgaan.

"Is het überhaupt mogelijk dat iemand niet gecharmeerd is door de artistieke gaven van Mathieu van der Poel? De fanatiekste onder de Van Aert-supporters? Zelfs die niet", doet Michel Wuyts zijn relaas in HLN. "Van der Poel beheerst de crossdiscipline tot in de kleinste onderdelen en mocht nog een onsje twijfel bestaan over zijn superieur vermogen, dan is die de jongste weken weggeveegd."

"Hij is de Peter Sagan van het veld"

Van der Poel kon ondertussen al bijna alle klassementscrossen al eens naar zijn hand zetten. "Specifieke Van Aert-terreinen bestaan niet meer. Tenzij Bredene misschien. De nog altijd maar 22-jarige Nederlander heeft de rest geannexeerd: de Koppenberg, Essen én Loenhout. Van der Poel excelleert zoals Nys dat op die jonge leeftijd niet kon. Mathieu is agressiever, snediger, stresslozer en handelt risicorijker."

Wuyts gaat zelfs nog een stapje verder. "Van der Poel is één van die gelukzakken met 'a touch of genius'. Hij is de Peter Sagan van het veld. Zoals de Slovaak behendig door het peloton laveert en in zijn dooie eentje het hele WK-pakket in slaap wiegt, zo showt de Nederlander op hindernissen onnavolgbare heupbewegingen die in een handomdraai over winst beslissen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties