Wereldkampioene Cant breekt de ban in de Superprestige van Diegem en sluit 2017 in stijl af

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Diegem
| 7 reacties
Wereldkampioene Cant breekt de ban in de Superprestige van Diegem en sluit 2017 in stijl af
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant heeft haar eerste overwinning van het seizoen beet in de Superprestige. De wereldkampioene reed een sterk tweede deel van de wedstrijd en bleef ex-wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot en Maud Kaptheijns voor in Diegem.

Na een sterke seizoensstart kende Maud Kaptheijns enkele moeilijke weken in het veld. Het belette de renster van Crelan-Charles niet om goed te starten in Diegem, waar met onder meer Pauline Ferrand-Prévot, Marianne Vos en Sanne Cant een sterk deelnemersveld aan de start stond.

Goede Kaptheijns

Die laatste drie lieten Kaptheijns niet begaan en er kwam vooraan uiteindelijk een trio met Kaptheijns, Cant en Ferrand-Prévot. Daarachter was het de jonge Verdonschot die onder meer Vos - die niet haar beste dag kende - op sleeptouw nam. In de zandbak wilde de wereldkampioene haar concurrentes afschudden. En dat lukte ook, al bleven Ferrand-Prévot en Kaptheijns aanklampen.

Cant ging met een bonus van ruim 10" de slotronde in en kwam solo over de meet. Ferrand-Prévot reed naar de tweede plek. Kaptheijns werd knap derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties