Wout Van Aert tevreden: "Allez, hij is dus ook een mens" en "Slechts een halve ronde afgezien"

Redactie
| 11 reacties
Wout Van Aert tevreden: "Allez, hij is dus ook een mens" en "Slechts een halve ronde afgezien"
Foto: © photonews

Nee, van pech was er geen sprake bij Mathieu van der Poel. Al deed het gerucht dat Mathieu van der Poel lek gereden was, wel de ronde in Bredene. Maar het was dus een ontketende Wout Van Aert die de concurrentie aan flarden reed.

Mathieu van der Poel wond er geen doekjes om. Hij was niet goed genoeg. "Allez, hij is dus ook een mens", lachte Wout Van Aert na afloop. "Toen Mathieu me aan de balken passeerde, zag ik wel dat hij het tempo liet zakken. Niet van zijn gewoonte. Als hij écht goed is, trekt hij door en probeert hij de kloof te slaan. Nu rustte hij uit."

En dus ging Van Aert er vol voor. "'Dit mag ik niet laten gebeuren', schoot het door mijn hoofd. Toen we opnieuw het veld indoken, lag ik plots wel héél ver voor. Hij moest ergens een fout hebben gemaakt. Van dan af was het plezant rondfietsen", aldus Van Aert in HLN.

'Halve ronde afgezien'

"Eigenlijk heb ik maar een halve ronde echt afgezien. Eens het gat geslagen, was het louter voorsprong consolideren en in de laatste ronden een beetje temporiseren met het oog op Diegem en Baal. Ik had de kloof ook zo diep mogelijk kunnen uitbouwen. Maar dat kwam nooit in me op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties