Wout Van Aert ziet zijn grote concurrent opnieuw flitsen: "Ik wist dat Mathieu zou terugkeren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Diegem
| 18 reacties
Wout Van Aert ziet zijn grote concurrent opnieuw flitsen: "Ik wist dat Mathieu zou terugkeren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er stond in de Superprestige van Diegem opnieuw geen maat op Mathieu van der Poel, die er al voor de zevende keer op rij won. Wout Van Aert wist al snel dat hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Het zag er in het begin nochtans goed uit voor de wereldkampioen. Door een slipper was van der Poel achterop geraakt. Van Aert twijfelde niet en trok vol door. "Ik wilde profiteren, maar ik had die eerste ronde nodig om erin te komen", zei Van Aert na de wedstrijd.

"Ik kon dan toch mijn goede tempo vinden en de rest los rijden. Maar ik kon het tempo niet hoog genoeg houden, dus ik wist dat Mathieu zou terugkeren. Op die klim bergop - het zwaartepunt van het parcours - zat er geen versnelling meer op en dat heb je nodig om Mathieu hier te kloppen."

"Soms kan ik ook eens iets beter, hé"

Op een van de schuine kanten van het parcours maakte Van Aert indruk. "Ik weet niet met welk profiel Mathieu reed, maar ik reed met een zwaarder profiel en dat loonde wel op de zware kant. Soms kan ik ook eens iets beter, hé", grapte de wereldkampioen.

Uiteindelijk liet van der Poel zijn concurrent al snel achter. "Het kon wel twee kanten uit, want hij had ook een inspanning moeten doen. Op die klim was het over en uit. Een ronde later bleef ik nog hangen. Daarna verloor ik opnieuw terrein dus ik wist dat ik mij gewoon op de tweede plaats moest richten", besloot Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties