Dumoulin komt nog eens terug op ruzie Nibali: "Die klassementsrenners wilden hun clubje klein houden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Dumoulin komt nog eens terug op ruzie Nibali: "Die klassementsrenners wilden hun clubje klein houden"
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin verraste vriend en vijand door de Giro d'Italia te domineren -ondanks kakpauze- en zo routiniers als Vincenzo Nibali van de troon te stoten. Hij kreeg het ook even aan de stok met de Italiaan.

Hij gaf aan dat hij hoopte dat Nibali en Quintana door hun aanpak hun podiumplek zouden verliezen. "Ja, ik reageerde vanuit mijn emotie. Ik was supergefrustreerd. Ze probeerden mij, die buitenlander, die snotaap van Team Sunweb, dat kleine ploegje, een lesje te leren."

"Zo zie ik het. Je merkt dat er een klein clubje klassementsrenners is en die willen dat clubje klein houden. Dat idee heb ik. Zo voel ik dat", aldus Dumoulin aan het Algemeen Dagblad.

Ze hadden iets van: wie is die gast?

"Ze hadden iets van: wie is die gast? Wat is dat voor een raar type renner? Die tijdrijder, die nooit onze aanvallen volgt. Hij rijdt raar en z'n ploeg is ook raar. Ik was de vreemde eend in de bijt.''

Hij ging zich later wel excuseren. "Er werd gevraagd of ik dat wilde en ik vond dat wel netjes. Ik dacht: misschien kan ik het ook voor mezelf afsluiten. Het was niet goed en heeft me veel gezeik opgeleverd. Al ben je daar niet vanaf als je sorry zegt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties