Oudejaarsavond bij Toon Aerts: "Ik ga mij liever wat amuseren, maar ik zal zeker niet zat zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Oudejaarsavond bij Toon Aerts: "Ik ga mij liever wat amuseren, maar ik zal zeker niet zat zijn"
Foto: © photonews

De drukke eindejaarsperiode zit er bijna op voor de crossers. Met Baal volgt de laatste van zes wedstrijden op tien dagen tijd. Telenet Fidea-renner Toon Aerts zal vanavond alvast niet extra vroeg gaan slapen op oudejaarsnacht.

De GP Sven Nys in Baal wordt traditioneel op 1 januari gereden. En dus wordt het in principe geen echte feestnacht voor de crossers wanneer ze het nieuwe jaar induiken. "Ik ga gewoon doen zoals andere jaren. Naar vrienden gaan en mij amuseren", vertelt Toon Aerts bij Wielerkrant.be.

"We zullen wel zien wanneer we in ons bed liggen. Ik heb de voorbije jaren geleerd dat dat een dag is dat je je ook wat moet amuseren. Als je echt stipt op een uur gaat slapen en alles in detail doet, zoals sommige mensen zeggen, dan krijg ik veel te veel stress. Ik ga mij liever wat amuseren, maar ik zal zeker niet zat zijn", lacht Aerts.

"Ik ga vooral veel op duurtraining werken de komende twee weken"

Daarna wordt het vooral trainen in het teken van het BK, dat op 14 januari gereden wordt. "Ik ga vooral veel op duurtraining werken de komende twee weken. Tijdens de kerstperiode zie je af door die vele wedstrijden. Ik denk dat het qua competitieritme stilaan goed is. Nu moet ik gewoon zorgen dat mijn tempo terugkomt. Tegen het BK moet er nog iets bij", besluit de voormalige Europese kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties