Pechvogel en nummer vier Toon Aerts weet waar het misliep in Diegem: "Mijn eigen domme fout"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Diegem
| 9 reacties
Pechvogel en nummer vier Toon Aerts weet waar het misliep in Diegem: "Mijn eigen domme fout"
Foto: © photonews

Een vierde plek voor Toon Aerts in Diegem. Al wist de crosser van Telenet Fidea dat er veel meer inzat. Pech hield Aerts tegen om bij de eerste drie te eindigen.

"Ik voelde dat ik vandaag een heel goede dag had. Ik weet dat ik zonder die pech voor het podium of zelfs iets meer had kunnen gaan", vertelde Aerts na afloop bij Wielerkrant.be. "Het is aan mij om dat gevoel mee te nemen naar maandag (Baal, red.) en de komende weken."

Hectische start

Bij de start liep het al mis. Ook Mathieu van der Poel maakte daar een schuiver. "De start was hectisch, want er is een en ander gebeurd. Er is denk ik iemand tegen mijn versnellingsapparaat gereden. Mijn ketting is er afgevallen op een manier die ik nog nooit gezien heb. De ketting zat helemaal vast tussen mijn tandwiel, waardoor ik mijn ketting daaruit moest trekken."

Maar dat was nog niet alles. "Ik heb dan besloten om met diezelfde fiets verder te rijden. Dat was mijn eigen domme fout. Ik had beter een nieuwe fiets genomen. Een ronde later gebeurde dan nog eens net hetzelfde", besloot de pechvogel van de dag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties