Conflict tussen Eddy Merckx en ASO nog steeds niet van de baan

Redactie
| 4 reacties
Conflict tussen Eddy Merckx en ASO nog steeds niet van de baan

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Uitgerekend vijftig jaar na de eerste Tour-zege van Eddy Merckx vindt in 2019 de start van de Ronde van Frankrijk plaats in zijn Brussel. Maar het is nog steeds hoogst onzeker dat de vijfvoudige Tour-winnaar erbij zal zijn.

Op 16 januari wordt op het Museumplein in Brussel de Tour-start van 2019 voorgesteld. Al zal dat momenteel zonder Eddy Merckx zijn. Een tweetal maanden gelegen was er een conflict tussen Tour-organisator Amaury Sport Organisation (ASO) en Merckx en die ruzie is dus nog steeds niet opgelost.

'Uit respect voor Brussel'

Mogelijk zal Merckx er bij zijn op 16 januari, al is dat nog geen zekerheid. "Ik twijfel. Áls ik kom, zal het uit respect zijn voor de stad Brussel", zegt Eddy Merckx in HLN. "Het is delicaat. Ik moet het nog eens bespreken met mijn advocaat."

Philippe Close, burgemeester van Brussel, hoopt dat de 'Kannibaal' afzakt naar de hoofdstad. "We gaan alles doen om beide partijen te verzoenen", aldus Close. "Dat Eddy de persconferentie overslaat, is niet zo erg, maar voor de Grand Départ moet hij erbij zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties