Dan toch goed nieuws voor veldrijder Michael Vanthourenhout

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Dan toch goed nieuws voor veldrijder Michael Vanthourenhout
Foto: © photonews

Goed nieuws voor West-Vlaming Michael Vanthourenhout. De crosser van Marlux-Bingoal is er al bij al goed van afgekomen na zijn valpartij in Baal en liep geen breuken op.

Na zijn valpartij in de GP Sven Nys in Baal werd er een breuk gevreesd bij Michael Vanthourenhout. Maar de CT-scan van woensdag in het AZ van Sint-Niklaas heeft geen breuken aan het licht gebracht. De gips die aan de hand van de West-Vlaming werd aangebracht, werd ook verwijderd.

Mét brace

De komende dagen zal Vanthourenhout door de kneuzingen wel met een brace moeten trainen. En in principe komt ook de Soudal Classics van zondag in Leuven niet in gevaar. "Ik voel nog wel pijn, maar ik ben blij dat er aan de binnenkant niets mis is", zegt Vanthourenhout bij zijn team. "Ook aan al mijn ribben voel ik nog wat spierpijn."

"Maar ik heb gisteren alweer op de rollen gereden, en ik wil morgen nog eens ‘deftig’ buiten trainen. Ik voel me goed, zoals altijd aan het eind van de eindejaarsperiode, maar ik had in Diegem en Baal zoveel pech dat ik dat niet kon tonen. Hopelijk kan ik dat de volgende twee wedstrijden wel. Ook Leuven is een cross die me normaal wel moet liggen", besluit Vanthourenhout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties