Niels Albert strijdvaardig: "Als de beste veldrijder altijd de regenboogtrui zou veroveren, dan was Nys 20x wereldkampioen geweest"

Redactie
| 37 reacties
Niels Albert strijdvaardig: "Als de beste veldrijder altijd de regenboogtrui zou veroveren, dan was Nys 20x wereldkampioen geweest"

Wout Van Aert is momenteel met de wegrenners van zijn ploeg op stage in Griekenland. Hij laadt er een laatste keer de batterijen op (en legt er een basis voor het wegseizoen) om zo het laatste deel van het crossseizoen aan te vatten.

De laatste weken kregen we een sterkere Wout Van Aert te zien in het veld. Maar het was toch vaak grote rivaal Mathieu van der Poel die de bovenhand nam. Niels Albert geeft de moed zeker niet op. "Na het BK komen Van der Poel en hij in principe nog vier keer tegenover elkaar te staan: Otegem, de Wereldbekermanches in Nommay en Hoogerheide en uiteraard het WK", opent Albert in HLN.

'Nog veel mogelijk in Valkenburg'

"Ik maak me sterk dat met een frisse, uitgeruste Wout van Aert, die de juiste conditie te pakken heeft en in een topdag verkeert, nog veel mogelijk is in Valkenburg. Mathieu heeft ontegensprekelijk het mentale voordeel, maar we geven de strijd niet zomaar op."

En dan komen we bij het cliché: een cross moet eerst gereden worden. "Als de beste veldrijder van het seizoen per definitie altijd de regenboogtrui zou veroveren, was Nys twintig keer wereldkampioen geweest. Hij werd het slechts twee keer. Altijd iets speciaals, zo'n WK. Die dag gaan alle tellers op nul", besluit de ploegleider van Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties