Ondanks rampzalig 2017 is AG2R-Belg overtuigd: "Ik geloof dat ik de Ronde kan winnen"

Redactie
| 2 reacties
Ondanks rampzalig 2017 is AG2R-Belg overtuigd: "Ik geloof dat ik de Ronde kan winnen"

Ondanks zijn veelbelovende overstap van een knechtenrol bij Quick-Step Floors naar AG2R-La Mondiale was 2017 zeker niet het jaar van Stijn Vandenbergh. Een longontsteking en een zware valpartij in de Vierdaagse van Duinkerke waren de boosdoeners.

Eerst zag Vandenbergh het voorjaar in rook opgaan door ziekte, daarna volgde een zware valpartij waarbij Vandenbergh een hersenkneuzing en geheugenverlies opliep. Toch blijft hij dromen in 2018. "Ik zou graag een keer op het podium staan bij een grote klassieker. Ik ben al vier keer vierde geweest", zegt Vandenbergh in gesprek met HLN.

"Toen ik vierde werd, lag ik geen vijf minuten achterop, hé"

Enkele jaren geleden deed een nonkel van Vandenbergh een voorspelling dat de West-Vlaming ooit de Ronde van Vlaanderen zou winnen. "Na hoeveel pinten was dat?", lacht Vandenbergh. "Weet je, eigenlijk geloof ik daar zelf ook in. Toen ik vierde werd, lag ik geen vijf minuten achterop, hé."

"Ik sprintte mee voor winst (Cancellara won de sprint voor Van Avermaet en Vanmarcke, red.). Ik heb zelfs nog aangevallen op drie kilometer van de streep, op dat laatste knikje aan het golfterrein in Wortegem. Ik geloof er nog altijd in. Los van de ellende het voorbije jaar voel ik me niet minder dan drie jaar geleden", besluit Vandenbergh.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties