Peter Sagan hoopt in 2018 déze twee wedstrijden wat graag op zijn palmares te zetten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Peter Sagan hoopt in 2018 déze twee wedstrijden wat graag op zijn palmares te zetten
Foto: © photonews

Peter Sagan werd in 2017 voor de derde keer op rij wereldkampioen en voor de eerste keer vader. Maar ook in 2018 is de Slovaak nog erg ambitieus.

Peter Sagan won al heel mooie wedstrijden in zijn carrière, maar in Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo wilde het tot dusver nog niet lukken. "Die twee wedstrijden zou ik graag eens winnen", aldus Sagan in gesprek met La Gazetta dello Sport.

Tweede keer de Ronde?

"Maar ik wil ook graag een tweede keer de Ronde van Vlaanderen winnen. Mijn programma? Ik rijd eerst de Tour Down Under in Australië en daarna ga ik op stage naar de Sierra Nevada. Dan volgen de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne om dan via de Strade Bianche en de Tirreno-Adriatico naar Milaan-Sanremo te gaan."

De Slovaak werd voor de derde keer op rij wereldkampioen in Bergen. Een vierde overwinning op rij in Innsbruck lijkt moeilijk te worden. "Ik ben nog niet echt bezig met het WK. Ik weet wel dat het parcours mij niet volledig ligt en dat het meer iets is voor klimmers zoals Nibali en Valverde. Over het WK zal ik later nog eens nadenken", besluit Sagan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties