Ambitieuze Edward Theuns blikt vooruit op 2018: "Die achtste plek heeft de ogen geopend"

Redactie
| 0 reacties
Ambitieuze Edward Theuns blikt vooruit op 2018: "Die achtste plek heeft de ogen geopend"
Foto: © photonews

Edward Theuns ruilde het shirt van Trek-Segafredo voor dat van het Nederlands-Duitse Team Sunweb. En de Gentenaar is ambitieus voor het jaar 2018.

De focus ligt vooral in het voorjaar. Theuns werd vorig jaar nog 8e in Parijs-Roubaix. "Die achtste stek overtrof mijn verwachtingen en heeft me de open geopend", citeert Sport.be Theuns. "Na zo'n zware koers nog zo sterk eindigen gaf me toch hoop voor de toekomst. Ik ben ook aangetrokken door deze ploeg om een rol te spelen in de klassiekers."

"Met kopmannen als John Degenkolb en Jasper Stuyven was het moeilijk om me bij mijn oude ploeg te profileren"

"Ik ben nog niet die grote naam, maar heb toch al een paar mooie resultaten neergezet vorige jaren en wil daar verder op bouwen en het nu nog beter doen. Roubaix ligt me trouwens beter dan de Ronde van Vlaanderen, ik wil daar de komende jaren nog beter voor de dag komen en met kopmannen als John Degenkolb en Jasper Stuyven was het moeilijk om me bij mijn oude ploeg te profileren. Hier zal ik meer die kans krijgen."

Bij Sunweb zijn er nog enkele snelle jongens aanwezig. "Matthews won de groene trui in de Tour, Bauhaus een rit in de Dauphiné, Nikias Arndt is snel. We zijn met veel en ik ga niet eisen om hier de eerste sprinter te zijn. Elk zal zijn kans krijgen, de ene keer help ik de ander en dan zal het ook eens aan mij zijn. Ik wil me hierin ook verder ontwikkelen, al blijf ik natuurlijk vooral dromen van die voorjaarsklassiekers", besluit Theuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties