Dumoulin sneert richting Froome en Sky: "Bij mijn ploeg gaat het er anders aan toe"

Redactie
| 8 reacties
Dumoulin sneert richting Froome en Sky: "Bij mijn ploeg gaat het er anders aan toe"
Foto: © photonews

Donderdag werd in Berlijn Team Sunweb voorgesteld aan het grote publiek. Tom Dumoulin is één van de speerpunten van de ploeg. De Nederlander had het ook over de positieve dopingtest van zijn grote concurrent Chris Froome.

Froome werd in de Ronde van Spanje betrapt op het gebruik van salbutamol. Dumoulin kon het onderwerp natuurlijk niet links laten liggen toen er vragen over werden gesteld. "Toen ik het nieuws vernam over de positieve test, vond ik dat verschrikkelijk", citeert Sporza Dumoulin.

"Ik ken natuurlijk niet alle details. Maar het enige wat ik weet, is dat men bij Froome een dosis salbutamol heeft aangetroffen die 2 keer zo hoog was als de toegestane hoeveelheid."

"Als ik positief zou testen, zou Team Sunweb me onmiddellijk schorsen"

Dumoulin weet dat het er bij zijn ploeg wel anders zou aan toegaan. "In theorie ben je onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Maar in mijn ploeg gaat het er anders aan toe", zegt Dumoulin. "Als ik positief zou testen, zou Team Sunweb me onmiddellijk schorsen. Bij Team Sky is dat niet het geval."

Het is voor iedereen goed dat er snel een beslissing komt over de affaire rond Froome. "Het zou goed zijn voor iedereen als de bevoegde autoriteiten snel een beslissing nemen over Froome", besluit Dumoulin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties