Geert Wellens twee jaar langer aan het roer: "Mikken toch iets hoger"

Redactie
| 0 reacties
Geert Wellens twee jaar langer aan het roer: "Mikken toch iets hoger"
Foto: © photonews

Ex-veldrijder Geert Wellens, de broer van voormalig wereldkampioen Bart Wellens, blijft ook de komende twee jaren in het veldrijden aanwezig. Wellens blijft twee jaar langer bij Vondelmolen Cycling Team.

Wellens hoopt met zijn vrouwenploeg te blijven groeien. "Vijf jaar geleden wou ik absoluut met het wielrennen bezig blijven", vertelt hij in HLN. "Enkele gesprekken leverden aanvankelijk niet het gewenste resultaat op. Er werd me toen in het oor gefluisterd dat ik me beter kon focussen op één categorie. Op zich zag ik dat wel zitten, maar ik moest een duidelijk doel hebben. Met het Vondelmolen Cycling Team heb ik dat. We willen jongeren opleiden en begeleiden."

Talenten laten doorstromen

Het doel blijft om nieuwe talenten te laten doorgroeien. "Ik zag dat er achter Sanne Cant en weinig nieuwe gezichten kwamen. Ik heb me toen op het crossen bij de dames gestort. Met Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns stonden er meteen twee talenten op. Nu heb ik met Vondelmolen een sponsor die zich meteen voor twee jaar heeft geëngageerd."

"Op die manier kunnen we rustiger bouwen. In het begin was ik tevreden met een Verdonschot in de ploeg. Ik vond het een eer dat ik haar kan afstaan aan een grote ploeg. Met Kaptheijns deed het al wet meer pijn. Nu willen we toch proberen om één of twee talenten voor de ploeg te behouden. Opleiden blijft de basis, maar we mikken toch iets hoger", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties