Jan Bakelants heeft zijn eigenzinnige mening over Armstrong en Froome

Redactie
| 2 reacties
Jan Bakelants heeft zijn eigenzinnige mening over Armstrong en Froome

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De afgelopen weken was er in de wielerwereld heel wat te doen over de positieve dopingplas van Chris Froome en het feit dat Lance Armstrong een speciale gast wordt in de Ronde van Vlaanderen. Ook Jan Bakelants gaf er zijn eigenzinnige mening over.

Armstrong is volgens velen niet meer welkom in de wielerwereld. "Hij heeft het dopingsysteem 'veramerikaanst'. Hij is niet zoals Museeuw bij de veearts langsgegaan", vertelt Bakelants in gesprek met De Morgen. "Maar moeten we hem dat verwijten? Ik vind dat hypocriet. Waarom is er geen rechtsgelijkheid? Als we de ene nog toelaten in het peloton, waarom de andere dan niet? Misschien is het te prefereren dat iederéén met een dopingverleden eruit moet, maar dat gebeurt nu niet."

Volgens de renner van AG2R-La Mondiale wordt er te weinig gerelativeerd. "In de periode van zijn zesde en zevende Tourzege was hij wat lastig, maar in zijn comeback toonde hij toch veel humor. Alleen hadden sommige reporters daar wat minder mee gelachen. Er is zo weinig zelfrelativering. Het is maar sport hé", beseft Bakelants.

Schorsing Froome

Ook over Froome heeft Bakelants zijn mening. "Hij gaat geschorst worden en dat zal ook terecht zijn. Ulissi werd ooit betrapt met een waarde van 1900 nanogram per milliliter en moest twee jaar aan de kant. Later werd dat nog teruggebracht tot 9 maanden, maar Froome zat aan 2000. Ik zie niet in hoe hij zich daar gaat uitpraten. Er is een precedent, het WADA gaat daar niet in meegaan en hij heeft de perceptie tegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties