Thibau Nys moet enkel Nathan Van Hooydonck laten voorgaan in klimtijdrit: "Maar niemand kan zeggen waar het schip strandt"

Redactie
| 12 reacties
Thibau Nys moet enkel Nathan Van Hooydonck laten voorgaan in klimtijdrit: "Maar niemand kan zeggen waar het schip strandt"

Het wordt nog enkele jaren afwachten of Thibau Nys het binnen enkele jaren tot profcrosser zal schoppen. In 'DNA Nys' maakte de zoon van Sven Nys wel indruk met een klimtijdrit in de Ardennen.

Thibau Nys zette de tweede beste tijd ooit neer op de klimtijdrit die elke zomer al 20 jaar georganiseerd wordt. "Thibau was de beste van de eerstejaarsnieuwelingen", klinkt het. "We doen dat al 20 jaar op dezelfde plaats en hij heeft de tweee beste tijd ooit. Onze beste renner was Nathan Van Hooydonck."

Voetsporen van Sven

Sven Nys hoort het graag. "Als je dat dan hoort, dan geeft dat wel iets mee van karakter, diepgaan en fysieke capaciteiten. Waar het schip strandt, kan niemand zeggen. Iedereen zegt dat hij in mijn voetsporen zal treden, maar niemand kan dat met zekerheid zeggen."

"Ik had niet super veel verwacht van de klimtijdrit", zei Thibau zelf na zijn prestatie. "Ik had wel verwacht om bij de eerste tien te eindigen. Ik ben geen tijdrijder en ook geen 100% klimmer. Het gevoel was heel goed, dus ik ben content."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties